To Do List 2013

by - hétfő, február 04, 2013

Nem fogadkozom, de nem ám. Ezek egyszerűen csak azok a dolgok, amiket feltétlenül meg akarok tenni idén, a kifogások gyártása és halasztgatás nélkül. Tavaly elég sokat fejlődtem kitartás terén, így idén feltétel nélkül bízom magamban. Igyekeztem azért a realitás talaján maradni, mert bármennyire is csábító volt egy világ körüli út felvétele a listára, sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy az nem idén fog megvalósulni. Na de az életre szóló listán azért rajta van. ;)

Lássuk akkor:

1. Szakmai angol nyelvvizsga

A suli elvégzéséhez két nyelvvizsgára van szükségem, így nyáron még ezt is le kell tennem a középfokú mellé. Ebben a félévben szépen ráfekszem az angol órákra, ami szerencsére nem okoz problémát, mivel imádok nyelvet tanulni, utána pedig már szinte csak ez, és a Pénzügyi számvitel 1 választhat el a nagybetűs Diplomától. Na de persze, remélhetőleg nem fog. :) 


2. Elkezdeni németül tanulni 
Soha nem tetszett igazán a német nyelv, aztán unokanővérem hazajött Svájcból, és az ő szájából annyira jól hangzott minden egyes szó, hogy azóta minden vágyam, hogy én is így tudjak beszélni. Ez idő alatt kétszer jártam Ausztriában, és teljesen, halálosan és mélyen beleszerettem Bécsbe, szívesen élnék is ott, így nem kérdés, hogy ezt a nyelvet mindenképpen meg kell ismernem közelebbről. 


3. Bomba-forma a nyárra
Az életmódváltást szerencsére már tavaly elkezdtem, azóta pedig olyannyira belejöttem, hogy 6 kilótól sikerült eddig megszabadulni. Jelenleg 55 kiló vagyok, de még kettőt szeretnék leadni. Nyilván a forma a lényeg, azon a téren is van még mit alakítani, de nagyon szépen halad a dolog, én meg persze állatira büszke vagyok magamra. :D Jó ez kicsit komolytalan volt, de tényleg, ez rengeteget jelent egy olyan ember számára, mint én, aki eddig sajnos nem sportoltam semmit, és ennek szemmel látható jelei is voltak. Közben viszont olyannyira megszerettem a kondit, hogy ma már el sem tudnám képzelni nélküle az életemet, mondhatni teljesen megváltozott a gondolkodásom, és ennek hatására az életem is. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy mit tudok még kihozni magamból, úgyhogy nem kisebb a célom, mint nyárra elérni azt az alakot, amiről már nagyon régóta álmodozom, hogy végre ne kelljen a szobában kuksolnom a strand helyett, 40 fokban.


4. Életem első tetoválása 
Személyiségfejlődésem úgy tűnik arra a pontra érkezett, amikor már nem csak nézném őket napestig, de szeretnék én is magamra varratni valamit, ami fontos a számomra. Volt pár hónapom agyalni rajta, és így már teljesen biztos vagyok benne, hogy akarom. Elég merészen a bordáimra szeretném csináltatni az elsőt (vannak még tervben különböző motívumok), de ha túl leszek rajta, majd utána tudok csak biztosat mondani a következő(k) sorsáról. :D


5. Megtanulni igazán jól sminkelni
Habár eddig is volt hozzá érzékem - mindenféle nagyképűség nélkül, tényleg, a barátnőimet gyakran én sminkelem - idén szeretném tovább fejleszteni a sminktudásomat. A hosszú távú tervek között egyértelműen szerepel egy sminktanfolyam is, de egyelőre saját magamból szeretném kihozni a maximumot. Most, hogy megvan a 120 színű paletta, és a normális ecsetkészlet, reményeim szerint ez minél előbb meg is fog valósulni.
Ja, és meg kell tanulnom végre felragasztani a műszempillát. 



6. Végre megtanulni jól fotózni
Kevin  - Canon 1000D - a nyár óta megvan, azóta is tanulgatom a használatát. Habár egyre több dologra jövök rá, azért még mindig igen hiányos a tudásom, erre is szeretnék idén időt szakítani, hogy végre úgy tudjam őt használni, ahogy megérdemli. 


7. Külföldre utazni
Teljesen mindegy, hogy melyik országba, de szeretnék idén ismét egy másik kultúrát megismerni, még ha csak pár nap erejéig is. Mindenképpen azon leszek, hogy nyáron sikerüljön eljutni valahová, úgyhogy azt hiszem kezdődhet is a gyűjtés. :) 


Nagy vonalakban körülbelül ennyi. Számtalan tervem és elképzelésem van még 2013-ra, de alapjában véve ezeket tartottam a leglényegesebbnek itt megemlíteni, a többi maradjon az én titkom. :) 

You May Also Like

2 megjegyzés

  1. Tetoválás: biztos a bordáidon akarsz kezdeni? :D Nem akarom elvenni a kedved, de ott piszkosul fáj, nekem eddig az volt a legrosszabb hely :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, többen riogattak már, de ott tetszik a legjobban, és tulajdonképpen, ha belegondolok, akkor a többit is hasonlóan "rossz" helyekre tervezem. :D Most majd kiderül mennyire bírom a fájdalmat...

      Törlés