HOME SWEET HOME - INSPIRÁCIÓ

by - hétfő, március 25, 2013

Megint belemerültem a WeHeartIt és a Freshome képáradatába, esküszöm, órákat tudok eltölteni képnézegetéssel. Ha nem ismeritek a Freshome-ot, feltétlenül látogassátok meg, amennyiben érdekel titeket a lakberendezés vagy egyszerűen csak szerettek stílusos és szép lakásokat nézegetni. Fantasztikus design ötletek és komplett lakások vannak itt fent,  ha tudnátok hány apartmanban képzeltem már el magamat, ahogy az életem további részét ott töltöm... :)
Szóval a csodás lakásokat nézegetve úgy döntöttem, hogy megosztom veletek milyen stílusú otthon áll legközelebb a kicsi szívemhez, illetve hogy milyen környezetben tudom elképzelni magam, mit szeretnék majd elérni a későbbiekben.



Azt hiszem ebből a pár képből is elég egyértelműen látszik: nagyon szeretem az egyszerű, letisztult dolgokat. Így tehát az az alapelvem, hogy a kevesebb néha több - a fehér falak, és az egyszerű, de mégis ízléses bútorok remekül feldobhatóak színes szőnyegekkel, párnákkal, használati tárgyakkal. A négy fal közül csak az egyikre kerülő tapéta kitűnő díszítő elem lehet, abszolút elegáns és kreatív hatást tud kölcsönözni a szobának. Egy-két növény mindig elkél, szerintem iszonyú hangulatosak tudnak lenni, ahogyan a gyertyák, vagy kisebb-nagyobb díszítő elemek is, egyszerűen imádom a szép csecsebecséket.
Szeretem, ha a szépség és a funkcionalitás ötvözésre kerül, és nem csak gyönyörködni lehet egy nappaliban, hanem minden kényelmi, illetve tároló eszköz a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy jól is érezzük magunkat benne.


A konyha esetében is ez az elv érvényesül, itt is iszonyatosan jól mutatnak szerintem az egyszerű, cicoma-mentes szekrények és felszerelések, és mindenképpen külön polcot rendeznék be a szakácskönyveknek, a fűszernövényeknek, a teáknak és kávéknak. Itt is fontosnak tartom, hogy az egyszerűséget feldobjuk valamivel, legyen az egy szép tapéta, vágott virágok, egy szép színes szőnyeg vagy vidám képek a falon.




A hálóban mindenképp elhelyeznék egy hatalmas szekrényt, ugyanis a vásárlási mániámat tekintve határozottan szükségem lenne rá. A szép tapéta, színes párnák és plédek itt is nagy szerepet játszanának. Egy könyvespolc, éjjeli szekrények, hangulatos lámpák, gyertyák, képek, egy karosszék - nagyjából ennyiből állna a berendezés, úgy gondolom a hálót nem kell túlspilázni, a lényeg a kényelem és a komfortérzet.
Illetve kihagytam a legfontosabbat - nagyon vágyom egy saját kis sminkes-ékszeres-öltözködő asztalkára, amire ki tudom pakolni az összes pipereholmimat, amin van egy jóó nagy tükör, és amiben valószínűleg az ékszereimet is tartanám. Ahh, wantwantwant.
Számomra tényleg fontos, hogy a szobának legyen egy intim, eldugott kis zug érzete, hiszen mégis csak itt töltöd a legfontosabb perceket önmagaddal, valamint életed párjával is. :)

A lakás további részein...
Mindenféleképpen szükségem lenne egy olyan sarokra is, ahol lazítani tudok, el tudom tölteni az időmet, és ki tudok kicsit kapcsolni. Itt helyezném el a laptopot is, és igyekeznék mindenféle kreatív dolgokkal feldobni ezt a részt, úgy mint - színes lámpák, képek, kis dobozok, és rengetegsok toll és filc(!!). Igen, tollmániás vagyok, nem szabad beereszteni a papírboltba sem felügyelet nélkül, ez a szomorú igazság. 


Ez itt pedig a non plus ultra, ha még egy ilyen csodálatos gardróbom is lenne, nem is nagyon tudnék elégedettebb lenni azt hiszem. Már csak ránézni is tiszta élvezet. *__*

Mit gondoltok az "álomlakásról", hogy tetszettek a képek? 

You May Also Like

5 megjegyzés

  1. Szépségesek egytől-egyig!
    Nekem az izzósorok tetszenek, és a letisztult könyvespolcok - elsősorban most ezekben gondolkodom, hogy kicsit megdizájnoljam a szobámat, amikor hazaérek :)
    A sok-sok fehér inspiráló tud lenni, habár én színesebb egyéniségnek érzem magam.

    Egyébként engem könyves boltba és Ikeába nem szabad beengedni :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából engem a fehér alapvetően megnyugtat, világosabbnak és tágasabbnak tűnnek tőle a helyiségek, azért is szeretem annyira. De mivel én is színes egyéniség vagyok, mint írtam, feltétlen feldobnám mindenféle színes tárggyal, aprósággal. :) Nekem az az igazi egyszerű és nagyszerű kombináció. :))

      Ó, engem nagyjából ahogy így végiggondolom sehová sem. :D Szörnyű tudok lenni.

      Törlés
    2. Persze, olvastam, de ha az alap a fehér, nekem az úgy annyira nem is tudom, nem 100%-ig gyerebe. De szerintem nekem az ilyeneken van még egy csomó időm agyalni, és ahogy ismerem magam meg ami körülöttem történik, minden változik, ráadásul gyorsan.

      Na, majd nyakunkba vesszük a várost, és ajaj :D Persze ha van kedved ;)

      Törlés
    3. Kedvem ne lenne a vásárláshoz?! :D Ugggyan, kérlek! :D

      Törlés